Nieuw in het bestuur

Vier nieuwe bestuursleden treden aan, vorig najaar en dit voorjaar. Zij stellen zich kort voor.

Lara van den Bosch

Tuinder sinds: Dit wordt mijn vijfde tuinseizoen op deze vereniging, hiervoor had ik zeven jaar een moestuin op de Uithof .

Favoriete gewas: Pompoen, ik eet nu nog van vorig jaar.

Wat is het meest bijzondere dat je in de tuin is overkomen? Ik was de composthoop aan het omzetten toen sprong er een pad uit die van schrik een aantal eitjes afzette. Die heb ik toen nog een paar dagen in een bakje water gelegd maar ze verschrompelden. Ze waren natuurlijk niet bevrucht.

Wat trekt je aan in het bestuurslidmaatschap? Ik vind alles wat met de tuin te maken heeft interessant en voel me betrokken bij deze vereniging.

Wat vind je (bijna) nog leuker dan tuinieren? Wandelen in de bergen, prachtige oneindige landschappen en alles zo puur. Verslavend!

Zittingsperiode: december 2018 – december 2022

Paul Krijnen

Tuinder sinds: Sinds een kleine twintig jaar hebben Jetty en ik tuin 24, die we zien als onze ‘stadstuin’, waarin we aanvankelijk aardappelen en groentes kweekten, maar geleidelijk aan steeds meer overstapten naar een grote variëteit van bloemen waar we erg van genieten.

Favoriete gewas: De rozenstruik met zijn enorme rozen levert voor ons hele huis prachtexemplaren, die heerlijk geuren.

Wat is het meest bijzondere dat je in de tuin is overkomen? Met het telen van groentes hadden we nooit een enorm succes. We waren dan ook heel verrast toen we ooit van een vakantie terugkeerden en de pompoenplant een paar enorme pompoenen bleek te hebben opgeleverd. Dat was een eenmalig succes. Gelukkig zijn onze goudrenet en frambozen- en bessenstruiken wel elk jaar een overvloedige bron van fruit.

Wat trekt je aan in het bestuurslidmaatschap? Na zoveel jaar een tuin te hebben, vond ik het wel tijd worden om ook eens wat voor de vereniging terug te doen. En bestuurswerk, wat ik ook voor het Utrechts Geveltekenfonds doe, laat je op een geheel eigen manier met mensen kennis maken.

Wat vind je (bijna) nog leuker dan tuinieren? Mijn tijd voor dit soort activiteiten was en is helaas beperkt door mijn intensieve bestaan als koordirigent. Dirigeren eist je volledige inzet, maar het is tegelijkertijd een beroep dat ik niet zou willen inwisselen voor een ander, want het is een voorrecht om altijd met mijn grote hobby, muziek, bezig te kunnen zijn! Daarnaast houd ik van wandelen en fietsen en heb sinds een jaar of wat zowaar een racefiets, waarmee ik graag door de omgeving van Utrecht rijd.

Wouter Mulders

Tuinder sinds: Bij de tuindersvereniging ben ik sinds – als ik me goed herinner – 2002/2003. Maar natuurlijk was ik dat al veel eerder. Ik denk graag terug aan mijn tuin op het dak van een oud pand in de binnenstad van Utrecht die ik daar jarenlang heb gekoesterd.

Favoriete gewas: Kapucijners natuurlijk! Echte blauwschokkers zijn het lekkerst. Zo vers mogelijk plukken, smoren in een klontje boter en dan opdienen met zojuist gerooide Frieslanders. Krimtomaten zijn ook niet mis, maar dat lukt alleen in een Italiaanse zomer.

Wat is het meest bijzondere dat je in de tuin is overkomen? Een bijzondere leuk ervaring was die keer dat ik dacht: waar zijn eigenlijk de padden in deze tuin. Ik zie ze nooit en ze zijn hard nodig hier om de slakken aan te pakken. Op dat moment stapte er een enorme pad in mijn blikveld, die mij ernstig en vermanend aankeek. Het scheelde niet veel of hij had tegen mij gezegd: dat ik de enige pad ben in je tuin, komt omdat je niks voor ons doet. Waar moeten we wonen in die aangeharkte woestijn van jou? Waarom ligt er niet meer rommel? Daarna ben ik rommel gaan maken en ja hoor. Het wemelt er nu van de padden.

Wat trekt je aan in het bestuurslidmaatschap? Het bestuurslidmaatschap is een goede manier om samen te werken met andere tuinders. Wat kan ik van ze leren en zij van mij?

Wat vind je (bijna) nog leuker dan tuinieren? Bezig zijn met de geschiedenis van Abstede.

Renate Spruijt

Tuinder sinds: Samen met Frans Lips heb ik de tuin naast de Gladjool sinds 2002. Onze zoon Adriaan was toen twee jaar oud en zou zomaar de vijver op gelopen zijn. Gelukkig is het altijd goed gegaan. We hebben leuke herinneringen aan de kinderactiviteiten die Frans en medebestuurslid Matthieu organiseerden.

Favoriete gewas: Leuk aan onze tuin vind ik de afwisseling tussen bloemen, en groenten zoals akelei, bietjes en peultjes. De vijgenboom is een dankbaar bezit. Je kunt hem makkelijk snoeien en door de klimaatverandering rijpen er ieder jaar heerlijke vijgen.

Wat is het meest bijzondere dat je in de tuin is overkomen? Speciale herinneringen heb ik aan het feit dat Jan Alex, onze buurtdakloze werd gedoogd en een slaapplekje op de tuin kreeg. Na een woning van de gemeente heeft Jan Alex nog enkele jaren geleefd. Ook de brand aan de houtopslag achter de Gladjool was een intense gebeurtenis. Gelukkig is de Gladjool intact gebleven.

Wat trekt je aan in het bestuurslidmaatschap? Mooi  aan onze vereniging vind ik hoe tijdens de ledenvergaderingen er ruimte is voor alle leden. Ieder lid dat zich laat horen wordt gehoord en er wordt een zo goed mogelijke oplossing gezocht. De reden dat ik nu als bestuurslid actief wil zijn is om meer betrokken te zijn bij onze bijzondere tuinen. Ik heb veel zin in het bestuurswerk en hoop een steentje bij te dragen aan een bloeiende vereniging en een goed contact met de buurt.

Wat vind je (bijna) nog leuker dan tuinieren? Mijn dagelijkse werk bij GGD Flevoland is eigenlijk mijn hobby en na het werk ontspan ik graag in het zonnetje in de tuin.

You may also like...