Lid worden

Helaas; onze wachtlijst hebben we moeten sluiten. Lees meer

 

Een lange wachttijd

Tuindersvereniging Abstede heeft zo’n zestig tuinen, variërend in grootte van ongeveer 50 tot 150 m2. Omdat er met plezier wordt getuinierd komen er weinig tuinen vrij. Daarom doe je er slim aan om je ook te oriënteren bij andere volkstuinverenigingen in Utrecht [http://tuindersverenigingabstede.nl/category/samenwerking/].

Tuinders betalen voor hun tuin 73 cent per m2 grondhuur per jaar (in 2023). Daarnaast betalen zij jaarlijks €40,- contributie aan Tuindersvereniging Abstede en €22,- of €30,- (afhankelijk van de grootte van de tuin) contributie aan de AVVN (Algemeen Verbond van Volkstuindersverenigingen in Nederland).

Je bent verplicht om minimaal twee keer per jaar op een klussendag mee te helpen aan het onderhoud van de gemeenschappelijke bezittingen en gronden.   

Bij onze vereniging kun je gebruik maken van de U-pas regeling

 

Mogelijkheden om ergens anders te kunnen tuinieren

Andere verenigingen in Utrecht

Als je op de volgende link klikt kom je bij een overzicht van andere Utrechtse verenigingen. Misschien hebben zij een tuin vrij. Andere verenigingen

Twee andere manieren om te kunnen tuinieren zijn: Food for Good en de Koningshof

Food for Good is voor iedereen met en zonder groene vingers! Een tuin vol groenten, fruit, bloemen en mensen. Er is altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners die het leuk vinden om in de tuin te komen werken en/of mensen in het werk te begeleiden. Onder vakkundige begeleiding werken we samen in de tuin en verbouwen we, midden in Kanaleneiland, groente en fruit voor Kanaleneiland. De oogst is bedoeld voor de moestuinders en voor de verkoop op de tuin en op bestelling. Food for Good ligt in Park Transwijk, Vreugdenhillaan 48, 3526 ZA, Utrecht, in de zuidelijke driehoek die begrensd wordt door de Vreugdenhillaan en de Europalaan.

Bij de Koningshof op de Koningslaan kun je op een eigen tuintje werken. Hier zijn op dit moment ook alle tuintjes uitgegeven, maar je kunt iedere zaterdag als vrijwilliger aan de slag in de gemeenschappelijke tuin en kassen. 
Op Koningshof kan je, onder begeleiding van professionele groentetelers, leren hoe je zelf groenten en fruit kan kweken. Daarnaast organiseren ze ook andere activiteiten, zoals lezingen en excursies, met als thema het telen van voedsel in de stad.

 

terug

Dit vind je misschien ook leuk...