Met Velt de tuin in

Met Velt de tuin in

Velt heeft een actieve afdeling in Utrecht, die je de mogelijkheid geeft je kennis over moestuinieren te vergroten.

De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren zullen veel tuinders kennen als de uitgever van de bijbel ‘Handboek ecologisch tuinieren’. Velt is oorspronkelijk Vlaams, maar krijgt steeds meer afdelingen in Nederland. De Utrechtse afdeling is bijzonder actief, bijvoorbeeld met lezingen en workshops die op dit moment online worden gegeven. Dit voorjaar nog over ‘Kleine stadstuin, grote kansen’, ‘Een tuin om van te smullen’ en ‘Inspiratie voor geveltuintjes’. Eerder dit jaar was er onder meer een cursus ‘Ecologisch moestuinieren voor beginners’. Leden van Velt krijgen korting op deze activiteiten.

Verder organiseert de afdeling een gezamenlijke inkoop van bloembollen, is er een Facebookpagina met veel tips en een (besloten) Whatsapp-groep waar leden ervaringen kunnen uitwisselen en advies aan elkaar vragen.

Als lid van Velt (€ 35,- / jaar) ontvang je zes keer per jaar het tijdschrift Seizoenen (met onder meer tuintips, (tuin)recepten en consumententests – bijvoorbeeld op snoeischaren) en krijg je korting op lezingen en workshops, en op de boeken van Velt.

Meer informatie:

Kees Bals

Dit vind je misschien ook leuk...