Uit de keuken van Kok

Biet-en-raap-salade met citrusvruchten

Ewoud knutselde een verrassende salade uit de winteroogst.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 bietjes
  • 6 à 8 knolraapjes (maatje radijs; de knolletjes van de raapstelen, maar je kunt ook andere rapen gebruiken)
  • 1 minneola, of als je dat niet hebt een sinaasappel
  • 3 à 4 kumquats
  • flinke hand winterpostelein
  • olijfolie extra vierge 
  • aceto balsamico

Bereiding

Haal loof en eventueel de wortel van de bieten, en was ze. Verpak de bieten elk afzonderlijk in aluminiumfolie (doffe kant buiten) en gaar ze een uur in een oven op 200 graden. Haal ze uit het folie een laat ze afkoelen. Schil de bieten en snij ze in zo dun mogelijke schijven.

Was de raapjes. Als de schil te hard is, snij je die ervan af. Snij de raapjes in zo dun mogelijk schijven.

Schil de minneola of sinaasappel. Snij deze in partjes.

Snij de kumquats in dunne schijfjes.

Rangschik op borden. Doe er olie en balsamico over. Garneer met een handje winterpostelein. Maak af met zeezout en grove peper.

Ewoud Kok

Meer winteroogst uit de tuin van Lara en Ewoud: spruiten, raapjes, winterpostelein en selderij.

Dit vind je misschien ook interessant...