Reclaim the seeds!

Vroeg in het voorjaar wordt er al enkele jaren Reclaim the seeds georganiseerd

Reclaim the seeds is een jaarlijks terugkerende dag voor zadendiversiteit.

Bijzondere zaden, maar ook pootgoed en enten van groenten, kruiden, fruit en bloemen worden geruild, verkocht of weggeven. De kramen van particulieren, boeren, organisaties en bedrijfjes uit binnen- en buitenland bieden daarnaast veel kennis in de vorm van praktische instructies en boeken.

De hele dag zijn er omlijstende activiteiten, zoals een programma met praktische workshops en lezingen over ontwikkelingen op het terrein van zaden, biodiversiteit en wetgeving.

Reclaim the Seeds is gratis toegankelijk voor elke liefhebber van tuinieren, biodiversiteit en duurzaam voedsel.

De aanleiding voor het eerste Reclaim the Seeds weekend was nieuwe zadenwetgeving die voor de hele EU moet gaan gelden. Door de grote weerstand in diverse Europese landen is het voorstel voorlopig gestrand in het Europees Parlement. Maar er wordt gewerkt aan een nieuw voorstel en daarnaast dreigen er ook steeds meer patenten op gewassen te worden afgegeven. Aandacht voor dit onder werp blijft daarom noodzakelijk.

Meer nieuws over het thema van deze editie, het programma, de organisatoren en details over routes, tijden en andere praktische informatie zal spoedig volgen op deze website en op de facebookpagina van Reclaim the Seeds.

Dit vind je misschien ook interessant...