Spruiten met miso uit de oven
Uit de keuken van Kok
Met oer-Hollandse spruiten op de oriëntaalse toer.
Ingrediënten:
- 500 Gram spruiten (uit de tuin)
- Rode miso pasta (bijvoorbeeld van Amazing Oriental in Hoog Catharijne, ze hebben daar een veelvoud aan soorten)
- Honing
- Olijfolie
- Chilivlokken
- Citroen
Naast koken of bakken, kun je spruiten ook prima in de oven garen. Door het toevoegen van miso, een pasta van gefermenteerde sojabonen, geef je ze nog een extra beetje smaak. Miso komt oorspronkelijk uit Japan, waar het zo’n beetje in elk gerecht gebruikt wordt.
Voor de misomarinade meng een goede eetlepel rode miso met een eetlepel honing en 50 ml olijfolie en als je van pittig houdt een theelepel chilivlokken. Wij gebruikten trouwens de heerlijke honing van Tom van Impelen.
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de spruiten, meng met de miso marinade en spreid uit op een bakplaat. Bak ze 20 tot 25 minuten. Sprenkel eventueel voor het serveren nog een beetje citroensap over de spruiten.
Lekker met witte rijst en gebakken kabeljauw.
Ewoud Kok