Yakisoba
Uit de keuken van Kok
Ewoud verwerkte wortel en kool uit eigen tuin in een snelle ‘yakisoba’, Japanse gebakken noedels.
Ingrediënten:
- noedels 250 gr
- 1 ui
- halve witte (of spits)kool
- middelgrote wortel
- garnalen
- saus: 2 el worcestersaus, 2 el ketchup, 2 el oestersaus, 1 el sojasaus, 1 tl suiker
- Garnering: bosui, omelet in reepjes, nori (zeewier, onder meer bij Ekoplaza) in reepjes, sesamzaad
Bereid de noedels volgens de verpakking en zet deze opzij. Snijd de groente in kleine stukjes, bewaar dun gesneden ringetjes bosui apart. Bak een omelet en snij in reepjes. Meng de ingrediënten voor de saus en zet opzij. Verhit olie in een wok of grote, stevige koekenpan en voeg de groente toe, bak op hoog vuur 3 tot 5 minuten. Voeg de noedels, saus en garnalen toe, en wok tot alles goed met elkaar vermengd en verhit is. Serveer de yakisoba en garneer met de bosui, omelet etc.
Voor een vega-variant kun je de garnalen prima achterwege laten.
Ewoud Kok