Uit de keuken van Kok

Ovenschotel met groene asperges

Sommige tuinders verbouwen groene asperges, voor hen dit ovengerecht uit het boek ‘Med’ van Claudia Roden (met mediterrane recepten). 

Ingrediënten voor twee personen

400 gr (kleine) groene asperges

6-8 gemiddelde vastkokende aardappels

4 eieren

olijfolie

(peterselie)

Kook de aardappelen in twintig minuten. Beetgaar. Verwarm ondertussen de oven op 185 graden. Giet aardappels af en snij in partjes. Meng met de asperges en olijfolie op bakplaat, voeg royaal peper en zout toe. Bak ongeveer twintig minuten tot de asperges gaar zijn en de aardappels bruinen. Bak de eieren in de koekenpan, zorg dat de dooiers nog heel zijn. Verdeel aardappel-aspergemengel over twee borden en dien op met twee spiegeleieren. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.

Ewoud Kok

Dit vind je misschien ook leuk...