Eerste hulp bij compost

Een composthoop is eigenlijk een onmisbaar onderdeel van je moestuin. Aan de ene kant levert het je geweldige bemesting van je grond op, aan de andere kant helpt zo’n hoop je van je tuinafval af. Dat klinkt als ‘te mooi om waar te zijn’, en juist dat lijkt voor sommige tuinders een drempel op te werpen. Andere tuinders lopen vast als hun hoop niet direct aan het composteren slaat. Ze hebben het gevoel dat daarvoor een toverformule moet bestaan. 

De hoop achter de Gladjool blijft hoop houden

Dat is ook min of meer zo. Als je je een aantal basale uitgangspunten houdt, gaat het al snel goed. Zie: tuindersverenigingabstede.nl/opbouwen-van-een-composthoop.

Om het je makkelijker te maken een mooie hoop op te bouwen biedt de commissie Natuurlijk Tuinieren je Eerste Hulp Bij Compost. De leden van de commissie kunnen je adviseren en helpen bij het opbouwen van een composthoop, kunnen met je meekijken als het composteren niet voorspoedig verloopt en je vragen beantwoorden of op zijn minst helpen bij het vinden van een antwoord. 

Heb je EHBC nodig stuur dan een mail naar tuindersverenigingabstede@gmail.com. Of spreek Ellen, Erik, Kees, Lara of Peter Paul aan. Wij worden blij van mooie compost en helpen je daarom graag. 

Dit vind je misschien ook leuk...